Reconstructie Poorthuisstraat en Voorgracht

De bestrating en de riolering in het projectgebied Poorthuisstraat en Voorgracht zijn toe aan een opknapbeurt. Samen met het Ingenieursbureau Krimpenerwaard (IBKW) werken wij aan de voorbereiding van dit project. Momenteel worden diverse onderzoeken, die straks de basis vormen voor de plannen in de wijk. In deze plannen zijn straks de werkzaamheden opgenomen die wij gaan uitvoeren aan de riolering, openbare verlichting, het groen en de inrichting van de wijk.

  • Werkzaamheden

    De gemeente vervangt en hoogt de bestrating in de openbare ruimte op. Het onderhoud en het ophogen van de tuinen valt onder de verantwoordelijkheid van de huiseigenaar. Het advies van de gemeente is om straks gelijktijdig met de werkzaamheden in het openbaar gebied uw tuin op te hogen.

    Naast het ophogen van het gebied wordt ook de riolering en de huisaansluitingen in de wijk vervangen. Om straks ook uw huisaansluiting te kunnen vervangen, hebben is uw medewerking nodig. Wanneer de werkzaamheden gaan starten wordt u verzocht obstakels, zoals hekjes en groen, nabij uw huisaansluiting (tijdelijk) te verwijderen. Hierover nemen wij later nog contact met u op.

    Indien u huurder bent van een woning, wordt u hierover later over geïnformeerd door de verhuurder.


Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden of heeft u suggesties over de inrichting van de wijk dan verneemt de gemeente Krimpenerwaard dit graag. Via onderstaande link komt u op de projectpagina van de gemeentelijke website

ván
en vóór
gemeente
Krimpenerwaard
gemeente
Krimpen aan den IJssel