Over Ons

Denkers & doeners

Gestart in 2018 met 75 jaar ervaring. Nadat in 2017 de afdeling Bouw- en woningtoezicht van TBK is afgebouwd gaan we vanaf 2018 door als IBKW. De ervaring van het TBK nemen wij natuurlijk mee! Wij zijn voor onze gemeenten dé partner op het gebied van civiele techniek in de ruimste zin van het woord. Wij adviseren in ruimtelijke plannen en ontwikkelingen. We adviseren de gemeentelijke beheerders en doen de civieltechnische engineering van projecten in de openbare ruimte vanaf de planontwikkeling tot en met de overdracht aan de opdrachtgever.

Wij zijn
te gast

Publiek
ingenieursbureau IBKW

Welke waarde levert het IBKW? Een opdrachtgever wil een resultaat behalen en schakelt hiervoor het IBKW in. Wij zijn onderscheidend door:

  • Kennis van het proces, de omgeving en de context waarbinnen het project gerealiseerd wordt;
  • Lokale kennis;
  • Technische kennis;
  • Kwaliteit, betrouwbaar en belangeloos adviseur;
  • Een professioneel (lokaal) netwerk;
  • Politieke, bestuurlijke sensitiviteit;
  • Onafhankelijke en transparante dienstverlening;
  • Uitvoeringskrachtig.

Geschiedenis

Het Technisch Bureau in de Krimpenerwaard is een Gemeenschappelijke Regeling van de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel. Deze gemeenten liggen in de Krimpenerwaard, een gebied dat omsloten wordt door de Lek, de Hollandsche IJssel en de Vlist. Bij elkaar hebben deze gemeenten een oppervlakte van ca. 140 km en zijn er ca. 83.000 inwoners.

Het Technisch Bureau in de Krimpenerwaard is in 1943 opgericht door de gemeenten Krimpen aan den IJssel, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Bergambacht, Ammerstol, Ouderkerk aan den IJssel en Gouderak. Na de gemeentelijke herindelingen van 1985 en 2015 zijn dit nu de gemeente Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard. Al 75 jaar bedienen wij de gemeenten met de afdeling Bouw- en Woningtoezicht en met advisering
op het gebied van Civiele Techniek. De ingenieurs, ontwerpers, constructeurs, inspecteurs en toezichthouders staan daarvoor klaar. Het is dus een bureau ván en vóór de gemeenten.

Niet alleen de gemeenten maar zeker ook de inwoners van de gemeente Krimpen aan den IJssel en gemeente Krimpenerwaard zijn bekend met het begrip TBK en konden al deze jaren terecht met allerlei bouwkundige en civieltechnische vragen. En nu nog steeds, alleen per 1 januari 2018 dus als Ingenieursbureau Krimpenerwaard (IBKW) waarbij de taken bouw -en woningtoezicht terug zijn gegaan naar de gemeenten en IBKW zich nu puur focust op de ingenieursdiensten op het gebied van weg –en waterbouw in de brede zin van het woord.

Visie

IBKW is van en voor de gemeente Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard voor alle technische vraagstukken in de openbare ruimte!

Missie

Wij zijn een publiek ingenieursbureau dat staat voor het maatschappelijk belang en samen met de opdrachtgevers en de (civiele) markt toegevoegde waarde levert aan een hoogwaardige leefomgeving.

ván
en vóór
gemeente
Krimpenerwaard
gemeente
Krimpen aan den IJssel

Het team

Arend, Gijs, Jaco, Emiel, Sven, Renko, Albert, Ruben, Willeke, Mirjam, Marcel, Louis, Marien, Marcel, Andre, Karel, Sandra, Stephan, Jaco, Robbert, Jeroen en Danny.

Samen met een flexibele schil werken wij elke dag aan een leefbaar Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard. Dit doen wij verdeeld over verschillende rollen, namelijk die van werkvoorbereider, toezichthouder, directievoerder, projectleider, adviseur en projectondersteuner.